1. mai 2020: Gratulerer med dagen

Av Tone Zander. Foto: Fra nettsida til LO.

For alle som er opptatt av solidaritet og rettferdighet er 1. mai en viktig dag. 1. mai er arbeidernes internasjonale kampdag. I 2020 kan vi ikke møtes på torg eller i gatene, men i vår vidunderlige digitale verden kan mange likevel feire dagen sammen med tusenvis av andre. LO skriver på sine nettsider at årets feiring kanskje er viktigere enn på lenge. Mange opplever uro for framtida og bekymrer seg for jobb og inntekt. Over 400 000 er arbeidsløse eller permitterte. Bekjempelse av pandemien handler om hvordan vi som samfunn må løfte i flokk for å komme gjennom krisa

Public Services International 1. mai 2020

Internasjonal fagbevegelse
Også internasjonal fagbevegelse skriver om behovet for solidaritet i krisa som Covid-19 pandemien har skapt over hele verden. Millioner av arbeidere som skulle ha gått i tog for å markere 1. mai er hjemme, og halvparten av verdens befolkning lever under restriksjoner og begrensinger for bevegelse og arbeid for å forhindre spredningen av koronaviruset. Public Sector International er en internasjonal paraplyorganisasjon for alle ansatte i offentlig sektor over hele verden med mer enn 20 millioner medlemmer. På sin nettside skriver de 1. mai at situasjonen verden er i nå, krever dyp refleksjon og en styrking av vår overbevisning om at samfunnet skal være til for menneskene og ikke for profitt. Slagordet deres er Stand in Solidarity: Fight for a Better World.