På tur over Grønland – koronahverdag

Av Dag Christiansen, pensjonist

Dagens høydepunkt for samboer Sylvi og meg er lufteturen. Den bør vare en times tid for å hindre kroppen i å råtne helt. Hodet trenger pause fra de massive koronanyhetene.

Fra vår ringe bolig på Ola Narr går turen til Olas oppvekstområde, Grønland. Nostalgisk blikk på gråbeingården, Grønlandsleiret 18, en hjørnegård, inngang Platous gate.
«Med dassen i Nordbygata», mimrer Dag. 

Foto: Dag Christiansen

«Da foreldra mine flytta inn før krigen, fikk de beskjed om at gården skulle rives. Den står der ennå, nyoppusset. Bare porten er gammal og råtten, slik jeg husker den fra 60 – tallet. Muttern fortalte at det i hine dager var kolonialforretning i gården drevet av ekteparet Bjørnsen. Deres sønn var ingen ringere enn den uforlignelige sportsreporter og NRK – kjendis Knut Bjørnsen», forteller Dag.

Grønland brannstasjon – nå museum
Et steinkast fra gården ligger gamle, for lengst nedlagte Grønland Brannstasjon.

Foto: Sylvi Nergård

I dag huser bygget severdige Oslo Brannmuseum. Her driver entusiaster et museum som absolutt er verdt et besøk. Hver 1.mai bidrar de med et flott innslag i demonstrasjonstoget. Takk til Trond og Ivar for mange års innsats for fagrørsla. Spørs hva som skjer med 1. mai i år.