Styrketrening utendørs passer bra nå

Tekst: Tone Zander

Seniorsida har tidligere skrivi om betydningen av styrketrening når vi kommer litt oppi åra. Nå som treningssentrene er stengt på grunn av koronaviruset, kan vi benytte anledningen til å lære oss noen øvelser som kan gjøres ute.

Helsemyndighetene oppfordrer oss til å ikke ha utstrakt kontakt med andre, enten vi er i hjemmekarantene eller ikke. Men dersom vi er friske, er det ingenting i veien for at vi kan gå tur i følge Folkehelseinstituttet. Så hvorfor ikke legge inn noen styrkeøvelser når man først er ute og går?

Hvis du sjekker denne lenka fra helsenorge.no: https://helsenorge.no/trening-og-fysisk-aktivitet/enkelt-treningsprogram får du mange gode tips til øvelser som kan gjøres ute i marka eller i parken.

I forskningsrapporten vi tidligere har vist til, anbefales spesielle øvelser for å styrke beinmuskulaturen. Akkurat den rapporten viste til betydningen av å være sterk i beina for å mestre flest mulig av hverdagens gjøremål, som for eksempel å gå i trapper og handle. For å bli sterk nok, holder det ikke å gå rolige rusleturer, vi ble oppfordra til å ha tung belastning og høy intensitet. Les den forrige artikkelen her: https://www.seniorsida.no/2020/01/hvorfor-eldre-bor-drive-med-styrketrening/

Lykke til med tur og trening og med å holde deg frisk til koronakrisa flater ut.