Hytteforbud for fall?

Søpla og Sporet

— Nå blir det orden på sakene, Sporet. Siv har tatt grep.
— Hva vrøvler du om, søpletufs, er det Siv Jensen du mener.
— Ja, Siv blant venner og velgere. Hun sa på radioen i dag tidlig at nå må regjeringa lempe litt på hytteforbudet. Og hun pleier å få det som hun vil, gudskjelov.
— Og hva har det å si for deg, Søpla? Du har da for pokker ingen hytte å dra til. Det er jo så vidt du har råd til den stakkars to-romsen du bor i.
— Jo, men Kjellebass har spurt om jeg vil gjøre en liten jobb for han. Klargjøre hytta hans til påskeinnrykket. Og da må jeg bli noen dager, da veit du. Mye å gjøre der.
— Kjellebass, er det han FrP-fjompen du blei kjent med da du forvilla deg inn på et valgmøte i fjor? Du trudde du tok t-banen hjem til Bøler også havna du på Bestum. Kanskje ikke helt edru.
— Det er menneskelig å feile, Sporet. Og det var jo et lykketreff. Kjellebass er knakande kjekk og spandabel. Og nå er det om å gjøre at jeg får reist opp til hytta hans. Jeg stiller opp for kompisa, veit du.
— Men, Søpla – det kan da ikke være mye og fikse på ei lita hytte. Du har lov til å reise til og fra på samma dagen. Det greier du.
— Den er ikke så liten, skjønner du, Sporet. 240 kvadratmeter, ikke medberegna spa-anlegget. Han har tre barskap i tillegg til vinkjellern. Tenk på det.
— Å javisst. Begynner å skjønne hvorfor du er så ivrig etter å komme deg på hytta hans. Det blir nok århundrets fyllekalas med deg som eneste deltaker. Skulle gitt mye for å se fjeset på denne Kjellebass nå han oppdager at du har tømt forrådet hans. Snakker om å sette bukken til havresekken.
— Tull og tøys, konduktør. Jeg drikker svært lite. Han har gitt meg i oppdrag å forhandle med kommunen der oppe også. Han forlanger nedsatt eiendomsskatt og fritak for vann- og avløpsavgift. Men du, nå må jeg avslutte. Regjeringa skal ha pressekonferanse. Må høre om Siv har fått gjennomslag. Dette gjelder tross alt kjernevelgerne hennes.